Лимон маршмалоу

Тези домашно приготвени лимонови бонбони НЯМА каквото купувате в магазините. Те са леки и пухкави, с чудесна възглавница, която е далеч от тежките, застояли благунчета на рафтовете за хранителни стоки.

Невероятната текстура не е единствената причина да направите свои собствени marshmallows, обаче! Осъществяване на собствените си средства, можете да персонализирате вкусовете и да направите каквото искате marshmallows. Тази рецепта използва лимонов сок и лимонов сок, за да направят сладко-тарта лимон marshmallows с фантастичен цитрусов удар. Те вкусват като истински лимони, което е повече, отколкото мога да кажа за повечето лимонови бонбони! Ако искате да увеличите допълнително киселия вкус, помислете за добавяне на 1/4 ч.л. лимонена киселина към бонбоните след смесването им.

Какво ви е нужно

  • 1/3 чаша захар на прах
  • 1/3 чаша царевично нишесте
  • 2 чаши захар
  • 1 супена лъжица лек царевичен сироп
  • 1 1/4 чаши вода (разделена употреба)
  • 1/4 чаша лимонов сок
  • 4 супени лъжици неароматизиран желатин
  • 2 яйчни белтъка (стайна температура)
  • 3-4 капки жълто оцветяване на храните
  • 1 супена лъжица лимонова кора

Как да го направим

1. Комбинирайте царевичното нишесте и захарта на прах в малка купа. Подгответе тиган 9×13, като го облицовате с фолио и го напръскате с неразтворим спрей за готвене и поръсете обилно прах от сместа захар / нишесте по целия тиган. Поставете панела настрана докато подготвяте marshmallow и запаметете сместа захар / нишесте за по-нататъшна употреба.

2. Комбинирайте гранулирана захар, царевичен сироп, лимонов сок и 1/2 чаша вода в голям саксии на средна температура.

Разбъркайте, докато захарта напълно се разтвори, след това спрете разбъркването и оставете сместа да заври. Продължете да кипете, докато сместа достигне 260 градуса (твърда топка). Този процес ще отнеме известно време, така че преминете към следващите две стъпки, докато захарният сироп готви, но не забравяйте да проверявате захарния сироп често, така че да не надвишава 260 градуса.

3. В друг тиган омесете желатина в 3/4 чаша вода в продължение на 5 минути, докато се абсорбира напълно. Поставете тигана на слаб огън и разбъркайте постоянно, докато сместа стане течна.

4. Докато захарният сироп кипи и желатина се омекотява, поставете стайна температура в яйчен белтък в чистата купа на голям смесител със стойка, снабден с приставката за раздробяване. След като захарният сироп се приближи до 245 градуса, започнете да удряте белтъците. Удряйте ги, докато държат твърди върхове, но не преувеличавайте или те ще се разпадат. Ако белтъците са готови преди захарният сироп да достигне правилната температура, спрете миксера, докато захарният сироп бъде готов.

5. Разбъркайте желатиновата смес в захарния сироп. Завъртете миксера на ниско ниво и постепенно добавете захарния сироп в тънък поток. Ако тенджерата ви има накрайник, можете да я излеете от тенджерата, но ако не го направите, препоръчвам сироп да се налива в голяма чаша или кана за измерване, за да се излее по-лесно. Захарният сироп е много горещ и може да предизвика болезнени изгаряния, ако случайно се разлее или пръски. След като захарният сироп е включен, добавете жълтата храна за оцветяване и лимонова кора и постепенно увеличете скоростта, докато миксерът започне да работи високо.

ad

Потопете се, докато сместа на блатото не е блестяща, дебела, запази формата си и е напълно непрозрачна, около 10 минути.

6. Изсипете сместа marshmallow в подготвената тенджера и изгладете горната част с офсетна шпатула. Оставете блатото да се остави за една нощ, открито.

7. След като сте нагласили marshmallow, прахта си работна станция с щедър слой от захар / нишесте смес, която сте използвали за приготвяне на тиган. Повдигнете блатото от тавата, като използвате фолиото като дръжки, и го обърнете с лицето надолу върху подготвената повърхност. Обелете фолиото от горната част на блатото и правете горната част на бонбона с повече захар / нишесте.

8. Напръскайте голям, остър готварски нож с неразтворим спрей за готвене. Нарежете блокчето в малки 1 “квадратчета или какъвто и да е размер на блатото, което желаете.Можете също така да използвате остри метални бисквитки, за да отрежете различни форми от блатото.Разтворете изрязаните ръбове на marshmallows в сместа захар / нишесте, така че те не са лепкави.Вашите marshmallows са готови за ядене.Те са най-добре скоро след като са направени, но ако вашата среда не е твърде влажна, можете да ги съхранявате до една седмица в херметически контейнер при стайна температура. драгите страни в захар / нишесте отново, ако станат твърде лепкави.

Кликнете тук, за да видите всички рецепти бонбони бонбони!

Хранителни указания (за сервиране)
Калории88
Общо мазнини0 g
Наситените мазнини0 g
Ненаситена мазнина0 g
Холестерол0 mg
натрий9 mg
Въглехидрати21 g
Диетични фибри0 g
протеин1 g

(Хранителната информация за нашите рецепти се изчислява, като се използва база данни за съставките и трябва да се счита за приблизителна оценка.

Оригиналната рецепта

Leave a Reply

Your email address will not be published.